tisdag 7 september 2010

Om hur det är i norrlandskommuner

http://www.pitea-tidningen.se/nyheter/senaste_nytt/artikel.aspx?ArticleId=5582227

I Piteå är kriminaliteten på en riktig nivå. Där är skurkarna som de var i Agaton Sax när jag var liten. Det ska inte vara en massa maffia, snabba cash och motorcykelgäng. Riktig kriminalitet, det är minsann juvelkupper och förfalskarligor.
Förhoppningsvis heter den uteblivne åtalade typ Kurre med kniven, Tjoffa Bengtsson eller Makrillen. För Octopus P. Scott lär de ändå inte få fatt!

När jag ändå är inne och läser Piteå-tidningen så läser jag även om hur alliansen vägrar samarbeta, med övriga partier för att få makten. Situationen är sådan att sossarna styr själva, med 29 av 51 mandat. Utöver Alliansen finns tydligen vänstern, Miljöpartiet och Norrbottens sjukvårdsparti. Jag undrar hur det ska vara att vara oppositionspolitiker på ett ställe som Piteå eller låt säga Danderyd. Alltså det kommer ju inte bli ett annat styre. Danderyds moderater ligger på typ 50%, sossarna har kanske tio procent, vänstern finns inte med ens. Eller som i Piteå där sossarna styrt i 44 år. Vad gör man som oppositionspolitiker då? Hur helhjärtad kan man vara när man går till val? Det måste ändå finnas en del tröstlösa stunder då man som moderat i Piteå eller sosse i Danderyd är nära på att ge upp. Man skulle ju vilja höra vad det är som driver en sådan människa. Hade det varit en diktatur kunde man ändå varit subversiv. Men nu är man istället fångad i en slags halvdemokratiskt system som man ändå stödjer i grunden.

I Sollefteå, apropå kommunpolitik, har en ung sverigedemokrat sagt att han inte tycker muslimer hör hemma. Ett inte så märkvärdigt uttalande för att komma från en sverigedemokrat. Vad han missar är ju att människor över lag nog inte hör hemma i Sollefteå. Det är sorgligt men historien har visat att det inte riktigt är önskvärt med folk där. Jag tror jag aldrig träffat en solleftebo som inte på något vis hintat om att den nog ska flytta därifrån, av vilja eller omständigheternas tvång. Ärligt talat lär ju den stora tillströmningen av muslimer vara Sollefteås sista problem.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar